Adrian Sion / General Manager RightFit Romania, absolvent al Masterului FF

29/05/2019

"Trainingul nu este despre tine, ci despre arta și măiestria procesului în sine"

Adrian Sion a aflat întâmplător de Masteratul de Formare de Formatori, de la un prieten trainer și crede că e nevoie de o promovare mai serioasă a lui, pentru că mulți dintre cei care sunt interesați de subiect nu au cum afla despre el.

Înainte de a începe masteratul, el a lucrat în domeniul relațiilor cu clienții, de la vânzare până la colectare de debite restante. Primul job în domeniul HR l-a avut în timpul masteratului, iar acum lucrează ca general manager al companiei RightFit Romania, un start-up de recrutare pe care l-a fondat anul trecut. Ce l-a făcut să investigheze subiectul era Interesul lui pentru domeniul resurselor umane, dar aici l-a atras "valoarea adăugată" oferită de partea de formare, precum și faptul că nu presupunea studii anterioare de specialitate.

Adrian Sion povestește cum, în anul doi al studiilor, a dorit să asiste la exemenul de Metode și Tehnici de formare a colegilor cu un an mai mici decât el și, spune el, "mare mi-a fost mirarea să văd câte aspecte mi-am îmbunătățit în ceea ce însemna designul și livrarea unui training în doar un an. A fost un moment revelator pentru mine, prima demonstrație a cât am învățat într-un an. Și încă nu știam atât de multe atunci..."

Între lucrurile cele mai interesante învățate aici se află implicațiile analizei tranzacționale în training, precum și programul GCDF pentru Consultanți în carieră. Dar cel mai important lucru pe care i l-a adus lucrul la acest program de Master a fost colaborarea cu profesorii și colegii întâlniți aici. Pornind de aici, spune Adrian Sion, "am aflat ce presupune un training ca la carte, lucru pe care nu l-aș fi aflat din nici un program, cu atât mai puțin dintr-o formare de câteva zile".

Un asemenea Master este, după părerea lui, util celor care dorește să lucreze în acest domeniu, al trainingurilor profesioniste, atât de căutat pe piață. Pentru Adrian Sion să fii trainer "nu este despre tine, ci despre arta și măiestria procesului în sine". Între termenul de trainer și cel de formator, el îl preferă pe cel de facilitator pentru că "încapsulează cel mai bine meseria asta." Meseria asta, crede el, te pune în situația de a lucra cu persoane care "pornesc de la o curiozitate personală, cărora le catalizezi momentul de <aha!>, pentru ca mai apoi să ajungă singuri la o schimbare comportamentală."

© 2019 Un proiect al Masterului de Formarea Formatorilor, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București
Powered by Webnode
Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started